Перейти до вмісту
Главная страница » Підбірка ресторанів з найкращими кухнями світу » Американська кухня

Американська кухня

Ресторан Холі Бургер на Палаці спорту у Києві

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16а Метро: Палац спорту Середній чек: 200-400 грн. Кухня: Українська, Східноєвропейська, Фастфуд, Американська Час роботи: ПН-ВС: 08.00-00.00...

Solod enjoy bar на Павла Тичини у Києві

Адреса: пр. Павла Тичини, 1в Метро: Дніпровська набережна Середній чек: 400-600 грн. Кухня: Американська, Японська, Європейська Час роботи: ПТ-СБ:...

Багатогранна та раціональна американська кухня із закусками з усього світу, з неповторним вибором салатів та фастфудів орієнтована на широку публіку. Скориставшись досвідом заокеанської гастрономії, київські ресторани запрошують скуштувати страви та відчути смак життя, як це вміють робити американці.

Однозначні страви-фаворити

У вік високих технологій та швидкостей кухня Америки заполонила свідомість людей, які проживають у звичайних містах та мегаполісах. Швидка і проста їжа широко поширилася світом і стала зручною, і улюбленою.

Світова кухня смаків знайшла своє відображення у популярних позиціях:

  • Картопля фрі;
  • Курячі крильця Баффало;
  • Клем-Чаудер;
  • Смітфілдська шинка;
  • Рубен сендвіч;
  • Гамбургер;
  • Барбекю;
  • Хот дог;
  • Яблучний пиріг;
  • Різдвяний гусак;
  • Запечена індичка.

Історичний відбиток

Американська кухня – це союз кулінарних стилів, сформованих усередині континенту та під впливом іммігрантських культур. Ранній етап розвитку американської культури харчування примножився кулінарними виробами, якими поділилися англійці, які стали першими поселенцями на цій землі та інші народи.

Спочатку колоністи – французи, німці, китайці, італійці, африканці, іспанці будували свої кулінарні рецепти на основі того, що давала місцева дика природа. З плодів і ягід, горіхів, дикої водоплавної птиці та хижих ссавців готувалася їжа з несподіваним поєднанням продуктів. Якщо вірити легенді, то пироги з дикорослої рослини маніоки дозволили вижити першим поселенцям Бермудських островів. Кулінарний виріб прижився і став присутнім у меню багатьох американських регіонів.

Індіанці Центральної Америки поділилися зі світом запіканками та хлібом із кукурудзи, соусами та підливами з кленового сиропу. Індійський народ Південної Америки відкрив для себе та своїх географічних сусідів просту страву умітас – з кукурудзяних качанів, молока та перцю чилі.

Завдяки кулінарним звичкам вихідців з інших країн, які густо заселяють Америку, місцева кухня за останні три століття сильно видозмінилася і поповнилася німецькими сосисками та біфштексами, китайською локшиною, італійською піцею. З іншого боку, деяка їжа мігрантів, шляхом зміни способів готування та включенням до рецептів заміщуючих компонентів, адаптувалася під кліматичні особливості кожного окремого регіону та смакові уподобання корінних народів. Вийшов міжконтинентальний симбіоз смаків, кольору та аромату.

Раціон окремих регіонів

Кухні регіонів Північної та Південної Америки заслуговують на окрему увагу. Штати роблять вибір на користь копченої свинини – барбекю, супів та закусок з крабів, омарів, рибних страв, курятини у фритюрі, солонини, яловичого шницелю.

Багатонаціональний Нью-Йорк відкриє для гостей смак фірмових бургерів, пастрами-сендвіча, яєць Бенедикт, стейку омлету, оригінальної засмаженої курки з солодкими вафлями, медом та гострим соусом. Любителі десертів оцінять красу та смакові якості червоного оксамитового торта, чізкейка. До національних напоїв відноситься коктейль Egg Creams та кривава Мері.

Каліфорнія представляє гармонійний мікс мексиканської, азіатської та місцевої кухні. Спекотний і найбільш населений штат Північної Америки підкорює смакові рецептори американців величезним вибором морепродуктів і каліфорнійськими салатами. Макарони з сиром, піца, панкейки улюблені страви для швидкого перекушування.

Техаська кулінарія також не обділена увагою інших народів. Кухня Штату частково збудована у форматі текс-мекс. Це вдале поєднання англо-американських продуктів із рецептами Іспанії та Мексики. Страви чимічанга, фахіта, начос та інші вироби у вигляді тонких кукурудзяних коржів із начинкою стали результатом таких експериментів. Популярне в цих краях барбекю готується виключно з яловичини, як і рагу чилі кон карне або запечені в тесті ковбаски.
Рецепти канадської кухні, це північноамериканське, французьке та англійське коріння. Типовими стравами Канади є пюреподібні супи з гарбуза та інших овочів, свиняча вирізка у вигляді шашлику – філе-брошет, яловича вирізка – лангета, стейк яловичий – біфштекс, запечений ростбіф.

Мексиканські народи звикли бачити на своїх столах суп-пюре зі свинячими ребрами та квасолею, кукурудзяний салат з квасолею, тонкі коржики з рибою в клярі, свининою чи індичкою – тако, з куркою – кесадилья, загорнуте у пшеничні коржі гриль м’ясо.

Мексика пристосувалася використовувати коржики – тортильї з кукурудзяного (класика) та пшеничного борошна для швидкого перекушування. Там викладають, у яких загортають готове м’ясо, рибу, сир, морепродукти, овочі – усе, що є у запасі, як боул-конструктора. Від виду начинки та способу приготування залежить назва майбутньої страви. Тортільї можуть служити тарілками. Їх разом із начинкою зручно їсти, не використовуючи ножі та вилки. Виглядає романтично та нестандартно. Подається страва обов’язково із сальсою, традиційним соусом мексиканської кухні.

Кухня Бермудських островів насамперед зосереджена на стравах із різних морепродуктів. Цей північноамериканський регіон не пристосований для виробництва продовольства в широких масштабах, крім рибного промислу. Трохи ґрунту тут виділено під вирощування овочів та фруктів. Інші продукти ввозяться з інших країн. До коронних страв Бермудів можна сміливо віднести Бермудський омар. Кухарі ресторанів готові пропонувати його гостям у період активного вилову – з осені по весну. Страва із запечених авокадо, бананів, картоплі, тріски, яєць – недільний сніданок, готується за фірмовим рецептом. Пиріг із мідіями, біфштекс із королівської макрелі, картопляний пудинг – це не повний перелік страв, які гості обов’язково знайдуть у ресторанному меню островів.

Страви держав Центральної Америки – Гондурасу, Сальвадора, Гватемали, Нікарагуа, Коста-Ріка та інших, не менш смачні та екзотичні. Варто спробувати докорінно асада – яловичину гриль по-сальвадорськи, смажену свинину з персиками, тушковану свинину з соусом із гарбузового та кунжутного насіння – Чок-А, мариновані зелені банани із запеченою свининою, соус – огіркова сальса.

Південна Америка накриває обідні столи венесуельським хлібом з оливками, родзинками та шинкою, запеченим чилійським пюре з м’яса краба – чупе де хайба, чилійською закускою з фаршированого креветками авокадо, аргентинським картопляним пирогом, перуаї.

Найбільш вишукані та калорійні страви материка мають місце у Бразилії, особливо її столиці Ріо-де-Жанейро. Цю межу бразильська кухня запозичила у європейців. Майже постійний супутник цих страв незмінна західноафриканська перчинка та гострота. Перелік продуктів для відповідності рецептам включає сир, креветки, чорні боби, коріння, кокосове молоко, курку, свинину, яловичину. Фейжоада – страва з копченої свинини та чорних бобів вважається корінною національною стравою бразильців. Колись їм харчувалися дуже бідні люди. Сьогодні ця страва настільки модернізувалася, що стала складовою будь-якого ресторанного меню.

Крім цього в ресторанах найбільшої країни материка можна замовити бульйон з морепродуктів – мокуеку, рибу з молюсками та кокосовим соком – ватапу, креветки з ананасом, ароматне м’ясо на грилі – чураско, качку в соусі тукупі, смажений пиріжок з начинкою з сушених креветок – а . Очікується, що до будь-якої м’ясної та рибної страви, офіціанти незмінно запропонують рис, овочі або фрукти. Не можна піти з кафе або ресторану, не спробувавши оригінальну бразильську каву.

Ще бразильці навчилися робити із морепродуктів заготівлі. Багато видів риби, молюсків, креветки жителі маринують, сушать на сонці, в’ялять і готують із них перші страви та закуски.

Величезний вибір привабливих та поживних страв у київських ресторанах американської кухні, це чудова нагода нанести туди візит, щоб відчути справжні уподобання справжньої Америки та розповісти про них своїм друзям та близьким.

RestoBar розуміється на американській кухні

Команда RestoBar знає, як підібрати ресторан американської кухні спеціально під ваші потреби. Ми знаємо куди вирушити на романтичне побачення і де провести умиротворений вечір із келихом вина. Ми знаємо де готують справжні хот-доги, порекомендуємо найкращий американський ресторан із літньою терасою чи панорамним видом. Розкажемо та покажемо, у яких ресторанах американської кухні найкраща жива музика у виконанні столичних музикантів.

Ви можете легко міксувати ресторани американської кухні з іншими особливостями. Це може бути наявність караоке, банкетного залу, сніданків, бізнес-ланчів, паркування, меню іноземною мовою та багато іншого. Сервіс підбору закладів RestoBar піклується про вас та ваш комфорт.