Перейти до вмісту

Ресторан Барсук на Євгена Гуцало у Києві

Адреса: пров. Євгена Гуцало, 1/3 Метро: Печерська Середній чек: 300-400 грн. Кухня: Європейська, Українська, Італійська, Іспанська, Французька Час роботи: ПН-ПТ: 08.00-00.00...

Бар Смокі на Межигірській у Києві

Адреса: вул. Межигірська, 12 Метро: Контрактова площа Середній чек:  250-350 грн. Кухня: Мексиканська, Італійська, Європейська Час роботи ПТ-СБ: 11.00-04.00, НД-ЧТ: 11.00-01.00...

Кафе Рукола на Будівельників у Києві

Адреса: вул. Будівельників, 40 Метро: Дарниця Середній чек: 250-350 грн. Кухня: Європейська, Італійська Часи роботи:...

Ресторан Toscana Grill на Шевченка, м. Буча під Києвом

Адреса: м Буча, вул. Шевченко, 2г Середній чек: 600-900 грн. Кухня: Італійська, Європейська Часи роботи:...
Капо ді Монте на Саксаганського у Києві

Ресторан Capo di Monte на Олімпійській у Києві

Адреса: вул. Саксаганського, 35 Метро: Олімпійська Середній чек: 400-600 грн. Кухня: європейська, італійська Час роботи:...
Веранда на Дніпрі на Набережному шосе у Києві

Ресторан Veranda on the River на Набережному шосе у Києві

Адреса: Набережне шосе, 11А Метро: Дніпро Середній чек: 1500-2000 грн. Кухня: українська, азійська, французька, італійська...

Популярність італійської кухні складно переоцінити, її шанувальників можна зустріти у різних куточках світу і столиця України не стала винятком із правил. Київські ресторани успішно освоїли найбільш затребувані напрямки італійської кухні, кухарі використовують автентичні рецепти в процесі приготування, добре розуміючи регіональні особливості.

Найбільш популярні страви італійської кухні

  • Піца;
  • Паста;
  • Спагетті;
  • Різотто;
  • Лазання;
  • Сири Пармезан та Моцарела;
  • Прошутто;
  • Суп Мінестроні;
  • Морозиво Джелатто.

Багатовікові традиції різних народів світу

Італійські майстри кулінарії протягом багатьох століть створювали та дарували суспільству гастрономічні шедеври. У цьому складному та захоплюючому процесі брали участь представники різних народностей, починаючи від греків і закінчуючи римлянами.

Цікавий факт. Піца, всупереч поширеній думці, була вигадана зовсім не в Італії. Родоначальниками популярної страви були стародавні греки, які заправляли коржики часником, цибулею та зеленню. А ось піца в її сучасній інтерпретації вперше була приготовлена ​​в Неаполі в XVI столітті.

Йшли роки, змінювалися покоління – італійська кухня накопичувала досвід кулінарних майстрів і від цього ставала лише кращою. Як основні інгредієнти почали активно використовуватися овочі, м’ясо, риба, сири, оливкова олія, виноград для вина та багато іншого. Меню, у свою чергу, почало носити сезонний характер і територіальну приналежність. Важливо підкреслити одну особливість, ресторани італійської кухні у Києві не тільки використовують автентичні інгредієнти, але й часто привозять їх із самої Італії.

Регіональні особливості італійської кухні

Місцева кухня складна та багатогранна, її приналежність можна віднести не лише до регіонів, а й до провінцій. Чого тільки вартий знаменитий сир Пармезан, батьківщиною якого є провінції Парма та Емілія-Романія . Термін дозрівання цього унікального продукту становить від 12 до 36 місяців, щоб отримати 1 кг сиру знадобиться 16 літрів коров’ячого молока, а для його ідентифікації використовується маркування Parmigiano Reggiano. Бальзамічний оцет та фаршировані макарони також виробляються тут.

Багата неаполітанська кухня по праву уособлює італійську кулінарію, її коріння починається з далекого греко-римського періоду. Вважають, що саме в Неаполі найкраще вміють готувати традиційну піцу – одну з найпопулярніших страв у всьому світі. У неаполітанській кухні безліч морепродуктів Тірренського моря, багатий асортимент макаронних виробів, томати, овочі, сири та знаменитий хліб, приготовлений у дров’яній печі.

Кухня Ломбардії багата на м’ясні та рибні страви, що повною мірою відображає географічну приналежність регіону на північ Італії. Близькість до гір дає можливість вирощувати худобу на альпійських луках, велика кількість озер дає рибалкам роботу, що в сукупності забезпечує країну великими обсягами м’яса та прісноводної риби. Кліматичні особливості ідеально підходять для вирощування винограду та зернових культур. Фірмовими стравами Ломбардії вважаються кукурудзяна каша з борошна – Полента та різотто по-міланськи.

Особливістю сицилійської кухні є її багатогранність, вона увібрала в себе нотки Близького Сходу та Європи. Піца з анчоусами, кус-кус аль піща, паста алла Норма з додаванням томатів, баклажанів, базиліком та сиром і звичайно ж традиційні аранчіні. Не менш відомими є і сицилійські десерти, такі як Кассата, Піньолата, Піньолі, Граніта, Каннолі, Буччелато та Марторанські фрукти.

Кухня Сардинії дуже схожа на середземноморську, при цьому має свою характерну особливість. Остров’яни люблять готувати омари, вугор, тунець та інші морепродукти. Лігуріанська кухня , у свою чергу, характерна не лише смачними винами, але й знаменитим соусом Pesto на основі оливкової олії, сиру, насіння пінії та базиліку.

Римська кухня – це, поза всяким сумнівом, ідеальне поєднання давніх та сучасних традицій. Не в останню чергу римляни зобов’язані багатій кулінарній спадщині Ватикану, оскільки папи в ті часи любили смачно поїсти і кликали до себе на кухню виключно найкращих кухарів планети. Серед найбільш популярних страв римської кухні паста Карбонара та закуска Брускетта.

Венеціанська кухня настільки вишукана, як і її столиця. Саме тут, неподалік Венеції, у місті Тревізо, придумали знаменитий на весь світ Тірамісу на основі печива Савоярді, цукру, курячих яєць, кави, Маскарпоне та сиру. Десерт добре поєднується з не менш популярним ігристим вином Просекко.

RestoBar розуміється на італійській кухні

Команда RestoBar знає, як підібрати ресторан італійської кухні спеціально під ваші потреби. Ми знаємо куди вирушити на романтичне побачення і де провести умиротворений вечір із келихом вина. Ми знаємо де готують справжню неаполітанську піцу, порекомендуємо найкращий італійський ресторан із літньою терасою чи панорамним видом. Розкажемо і навіть заспіваємо, у яких ресторанах італійської кухні найкраща жива музика у виконанні справжніх італійських музикантів.

Ви можете легко міксувати ресторани італійської кухні з іншими особливостями. Це може бути наявність караоке, банкетного залу, сніданків, бізнес-ланчів, паркування, меню іноземною мовою та багато іншого. Сервіс підбору закладів RestoBar піклується про вас та ваш комфорт.